Φυσικά! Το μόνο που ζητάμε είναι να εμφανιστείτε περίπου 10 λεπτά πριν το πρώτο σας μάθημα να παρουσιαστείτε στον εκπαιδευτή, και να του εκθέσετε, εάν έχετε οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό που μπορεί να επηρεάσει την προπόνησή σας.
Κανονικά προπονούμαστε με “dogi” (μια ειδική φόρμα προπόνησης), αλλά για το πρώτο μάθημα σας θα σας συμβουλεύαμε να εμφανιστείτε φορώντας κάποια άνετα φαρδιά ρούχα, και να είστε προετοιμασμένοι να προπονηθείτε ξυπόλυτοι.
Σίγουρα όχι! Έχουμε μαθητές στη σχολή από όλες τις ηλικίες, και το Καράτε προσφέρει πολλές προκλήσεις που απευθύνονται σε ώριμους μαθητές. Ο Sensei Funakoshi (ο ιδρυτής του στυλ Καράτε μας) έκανε προπόνηση όταν ήταν 86 ετών.
Συνήθως παίρνουμε παιδιά που είναι ήδη σε επαφή με την εκπαίδευση κάποιου τύπου ξεκινώντας από την ηλικία των 5. Για την ασφάλεια όλων των μαθητών μας κάθε παιδί χρειάζεται ένα βαθμό μυϊκού συντονισμού (εννοείται ότι το Καράτε, θα συμβάλει στη βελτίωση του με την πάροδο του χρόνου). Η απλή δοκιμή είναι «μπορεί το παιδί σας να υπακούσει σε εντολές και να κάνει κάποιες κινήσεις παιχνιδιού, ὀπως πλάθω κουλουράκια;». Αν ναι, τότε θα πρέπει να είναι εντάξει για να ξεκινήσει Καράτε.
Το Καράτε σίγουρα θα σας βοηθήσει να γίνετε αθλητικός. Άμεσα θα βελτιώσει την ευελιξία σας και θα σας δώσει ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Θα σας δώσει μικρούς στόχους για το επόμενο επίπεδο της προπόνησης. Καθώς θα γίνεστε καλύτεροι στο Καράτε θα μπορέσετε να προπονηθείτε σκληρότερα και η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί επίσης.